הגישה האדלריאנית רואה את האדם השלם, ההוליסטי.
כל הרגשות, המחשבות, החלומות, הזיכרונות, השאיפות והמטרות נעים לקראת השגת מטרה אחת והיא הרגשת שייכות, מקום וערך בעולם. מעצם היותנו בני אדם, אנו רוצים להרגיש שיש לנו משמעות; שאנו שייכים לקבוצה/קהילה ושיש באפשרותנו להועיל ולתרום לסביבה.
לכל אדם יש את הדרך הייחודית היצירתית והמיוחדת שלו להתנהל בעולם ולהרגיש שייך ובעל ערך.
אדם יגיע לטיפול כשהוא סובל מצוקה רגשית, מדכאון, מחרדה, או סימפטומים אחרים.
במהלך הטיפול נזהה את הכוחות והיכולות היחודיים שלו, נזהה את דרכים אותן סיגל לעצמו כדי להרגיש את תחושת השייכות וערך אך שאינן עובדות לו עוד, נפתח כווני חשיבה חדשים ונבחן אפשרויות להתנהלות עתידית אחרת, בחירות חדשות שייטיבו עימו ויעלו לו את תחושת הערך, את תחושת השייכות וישפרו את התחושה הכללית.
הפסיכולוגיה האדלריאנית היא פסיכולוגיה הומניסטית מאחר ואנו מסתכלים על האדם השלם ומאמינים כי יש בו פוטנציאל יותר גדול ממה שהוא מממש;
זו פסיכולוגיה קוגנטיבית משום שאנחנו בוחנים את תבניות החשיבה המעכבות אשר נוצרות בשנות הילדות המוקדמת והן אלה המעלות רגשות ותחושות שליליים ומכוונות את ההתנהגות;
זו פסיכולוגיה חיובית משום שאנחנו מסתכלים על הכוחות והיכולות שיש לאדם ומאמינים ביכולתו לבחור את התנהגותו.
נתמקד לא במה שקרה לאדם אלא במה שיבחר לעשות עם מה שקרה לו.
הטיפול בד"כ הוא קצר מועד (3-6 חודשים) וממוקד. אנו מתמקדים במטרה אותה הציב לעצמו אדם להשיג.
יש מקרים בהם טיפול יכול להמשך יותר זמן אם יבחר אדם לבדוק לעומק את מקור הבעיה שהביאה אותו לצומת בה עומד היום. המטופל הוא שבוחר את מטרת הטיפול, הטיפול יכול להיות בנושא ספציפי או מכשול נקודתי והוא יכול להיות נושא מעמיק ורחב יותר.
הטיפול מתמקד בשינוי תפיסתי, רגשי והתנהגותי.
לפי התפיסה האדלריאנית אדם לא יכול לחיות חיים מלאים וטובים אם תחושת השייכות שלו לא תהיה מבוססת והוא לא ירגיש שהוא תורם ומועיל לסביבתו. לכן, ערכים כמו שוויון ערך, כבוד הדדי, תרומה ומועילות, עידוד, התמקדות בחיובי ושיתוף פעולה, דאגה לעצמי ולזולת, יבואו לידי ביטוי בתהליכי העבודה במהלך הטיפול.
רק כאשר ערכים אלו יבואו לידי ביטוי אדם יוכל לחיות חים טובים, מספקים ועם בריאות נפשית טובה.